Eat pizza, be happy.
Pizzarette Perfect logo

Hoe werkt een pizzaschep?

Zo eenvoudig als het klinkt is het ook! Een pizzaschep schept jouw overheerlijke pizza uit de oven. Dat doe je eenvoudig en snel zonder dat jij je vingers daar aan brand. Om deze reden is de pizzaschep een populair product voor zowel de BBQ, de thuis oven en ook voor een pizzarette. Een pizzarette, maar die zijn toch hartstikke klein?

Dat klopt helemaal, de meegeleverde spatels zijn immers kleine pizzaschepjes om jouw perfect mini pizza uit de pizzarette mee te halen. Zo heb je dus een pizzaschep voor een grote pizza, maar ook voor bijvoorbeeld een 4-persoons pizzarette om mini pizza’s te scheppen.

Welke pizzaschep is het beste voor de BBQ ?

We hadden het er net al even over. De pizza schep voor de BBQ. Ons advies is om voor de BBQ altijd een metalen pizzaschep te nemen. Bij een BBQ wordt het namelijk vaak wat viezer dan gewoon in een oven thuis. Een metalen pizzaschep maak je eenmaal makkelijker schoon dan een houten pizzaschep. Daarnaast zijn ze vaak ook wat dunner waardoor je ze makkelijk met een BBQ pizzasteen kan gebruiken. Last but not least: metalen BBQ-pizzascheppen kunnen net wat beter tegen de hitte dan een houten variant.

De BBQ kan vaak een stuk warmer worden dan een normale thuis oven en dat kan zorgen voor brandplekken op jouw pizzaschep. Het is en blijft natuurlijk ook een eyecatcher om met een mooie pizzaschep naar je gasten toe te lopen en het zou zonde zijn als deze helemaal is verbrand. Het voordeel van een metalen pizzaschep is dat je deze eenvoudig schoon kan maken. Ook kan de metalen schep vaak gewoon in de vaatwasser.

Wat zijn de voor- en nadelen van een houten pizzaschep?

Op zoek naar een houten pizzaschep? Weet dan goed waar je aan begint. Een houten pizzaschep zal namelijk veel meer gaan leven dan een metalen pizzaschep. Ondanks de vaak mooiere uitstraling kan de houten schep krom gaan staan door de hitte of sneller vlekken krijgen. Er zal namelijk een aanzienlijke hoeveelheid saus en ingrediënten op de houten schep terecht komen die hun sporen zullen achterlaten.

Maak deze niet schoon met zeep of andere schoonmaakmiddelen. Zorg dat je de pizzaschep onder lauwwarm water schoonmaakt en de vlekken losweekt. Met een zachte spons kan je dan de grove vlekken eraf halen. Een houten pizzaschep kan dus ook niet in de vaatwasser. Wanneer je dit doet zal het een kwestie van tijd zijn tot er een nieuwe dient te komen. De pizza zal immers sneller aan de schep blijven hangen, het hout wordt lelijk en de pizzaschep verliest zijn charmes.

Waar kan je het beste een pizzaschep kopen?

Waarschijnlijk ben je al gaan zoeken op google en word je inmiddels helemaal bestookt met pizzascheppen. Wees gerust, wij helpen je graag verder. Iedereen kent het wel, de verhalen “via via” dat de buurvrouw zei dat je eens bij een bepaalde winkel moest gaan kijken.

Laat je niet verleiden door mooie verhalen zoals; “De beste pizzaschep bij de Blokker” of de “goedkoopste pizzaschep bij de Lidl”. Verdiep je er eerst goed in, zodat je zeker weet dat je de juiste pizzaschep koopt. Bij Pizza Perfect adviseren wij om eens bij Bol.com te kijken. Hier vind je een enorm aanbod pizzascheppen in allerlei vormen, maten en materialen.

Kijk rustig rond, zoek er een paar uit en vergelijk ze met elkaar. Kijk ook altijd goed naar de grote en lengte van de pizzaschep. Er is niks vervelender dan dat je een pizzaschep voor een grote pizza verwacht, terwijl deze wellicht is bedoeld voor een 6-persoons pizzarette. Desondanks dat, zal het wel een hilarische avond worden als je met een mini pizzaschep een grote pizza op tafel weet te krijgen voor een gezelschap.  

Ook interessant