Eat pizza, be happy.
Pizzarette Perfect logo

Pizzarette schoonmaken 

De beste tips om jouw Pizzarette schoon te maken

Hoe ga je één of meerdere Pizzarettes schoonmaken? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Water en geduld. We adviseren je om geen schoonmaakmiddel te gebruiken. Deze smaak of geur kan blijven hangen wanneer je de volgende keer weer de pizzarette gebruikt.

Kijk ook goed welke pizzarette je hebt en wat hiervan bijvoorbeeld in de vaatwasser mag. Het is bijvoorbeeld niet slim om een handgemaakte stenen deksels in de vaatwasser te houden. Het water zal dan in de deksel trekken waardoor het vocht er bijna altijd in blijft zitten.

Wanneer je een vieze vaatwasser hebt kan je na 1 wasbeurt deze deksel beter weggooien en een nieuwe pizzarettte kopen. De geur krijg je er dan niet meer uit. Alle tips zijn uiteraard voor de 4 persoons, 6 persoons en 8 persoons pizzarettes. Hier zit verder geen verschil in.

Laten we eens beginnen met; “Wie gaat de pizzarettes schoonmaken ?” Hiervoor hebben wij al een leuk spel bedacht. Degene die de lekkerste pizza maakt hoeft niet af te wassen en kiest iemand uit die de was mag doen. Op deze manier heb je een leuke strijd om de Pizza Perfect te maken waar iedereen van geniet. Zorg wel dat je het winnende recept opschrijft! Het zou zonde zijn als je de volgende keer niet meer weet wat er precies op zat.

Het schoonmaken van jouw pizzarette

Wacht eerste tot de pizzarette is afgekoeld. Het warm schoonmaken van de pizzarette is niet alleen gevaarlijk maar het kan ook nog een extra vlekken opleveren. Het is dus beter om een afgekoelde pizzarette schoon te maken met warm water dan een warme pizzarette schoon te maken met koud water. Wellicht niet geheel onbelangrijk; zorg altijd dat de stekker uit het stopcontact is. Sommige pizza ovens hebben een indicatie lampje zodat je kan zien of die echt uit is. 

Pas op met harde borstels en schuursponsjes

Pizzarettes hebben vaak een plaat waar je de mini pizza’s oplegt. Maak deze altijd schoon met een zacht doekje of een zachte spons. Eenmaal beschadigd, blijf je dit zien. Vergeet niet dat je pizzarette vaak op tafel staat. Een beschadigde pizzarette in natuurlijk niet mooi. Wees dus altijd voorzichtig en raffel het niet af. Pizzarettes schoonmaken kan soms een echte klus zijn. Vuil voorkomen is dus zeker aan te raden! 

Pizzarettes schoonmaken met lauwwarm water

Het water dat je gebruikt voor pizzarettes schoonmaken hoeft niet kokend heet te zijn. Lauwwarm water is echt voldoende. Gaat het vuil er niet direct af? Maak de plek dan extra nat en laat het even weken. De meeste ingrediënten die je gebruikt op je pizza haal je er hierna met gemak vanaf. 

Mogen de pizzarette spatels wel in de vaatwasser? 

Ook hier geven we de tip om goed op te letten wanneer je een pizzarette koopt. Niet alle mini pizza spatels kunnen namelijk in de vaatwasser. Het zou zonde zijn als je straks een mooie pizzarette hebt staan zonder spatels. Meestal worden de pizzarette spatels niet zo vies, waardoor we adviseren om deze met de hand schoon te maken. Op deze manier weet je zeker dat het niet fout gaat. Toch liever in de vaatwasser? Kijk dan eerst even in het boekje van de pizzarette of dit kan! 

Help! Mijn pizzarette is kapot of te vies

Is jouw pizzarette kapot, te vies om schoon te maken of gaat die niet meer aan? Dan is het wellicht tijd om er afscheid van te nemen. Je kan contact opnemen met de verkoper als deze nog niet al te oud is. Echter zien we vaak dat er een run is op pizzarettes rond de feestdagen. Opa en oma halen hem uit de kast en gaat stuk. Ja, dan moet er een nieuwe komen. Je zoontje stoot hem net van de rand? Ja, dan moet er een nieuwe komen. En zo zijn er een tal van situaties waardoor een pizzarette kapot kan gaan. Let wel, op viezigheid zit geen garantie. Zorg dan ook altijd dat je pizzarette mooi en aantoonbaar is als je contact opneemt met de verkoper.  

Ook interessant