Een goede pizza begint met een goede bodem. Daarom is dit een van de must-have pizzarette ingrediënten. Nu kan je de bodem natuurlijk zelf maken (dat lees je ook onderaan in ons artikel), maar dit is niet het meest efficiënt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg andere opties beschikbaar. Van kant-en-klare deegrollen tot compleet andere bodems.
Het Pizza menu
Kant en klare pizzadeeg rol
Een pizzadeeg rol is ideaal voor wie gemak zoekt. Je vindt deze rollen in de meeste supermarkten, klaar om uitgerold en gebruikt te worden. Het deeg is vaak iets dikker, wat zorgt voor een heerlijke, luchtige bodem die perfect is voor een rijke topping.
Het gebruik van zo’n pizzadeeg rol vergt minimale voorbereiding. Er zijn zijn zelf rollen te vinden waar de saus al op zit. Rol het deeg uit, snij het in kleine cirkels, en je bent klaar om te beleggen.
Mini Pizzabodems
Voor een snelle en efficiënte werkwijze zijn mini pizzabodems een uitkomst. Deze kant-en-klare bodems zijn speciaal geschikt voor de pizzarette en in ieder geval verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo. Sommige varianten (zoals de Steenoven variant van AH) zijn zelfs al voorzien van een laagje saus, waardoor ze direct klaar zijn voor gebruik.
Het leuke aan deze mini pizzabodems is dat je direct kunt beginnen met het toevoegen van toppings. Ze zijn ideaal voor een pizzarette-avond waar je voor gemak wil gaan, of voor momenten waarop je onverwachts gasten krijgt en snel iets lekkers op tafel wilt zetten.
Tortilla Wraps
Tortilla wraps zijn een creatieve en lichte optie voor pizzarette bodems. Door hun dunne structuur zorgen ze voor een heerlijk krokante pizza. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van dunne pizza’s en biedt ook een unieke twist ten opzichte van traditioneel pizzadeeg. Mexicaanse-stijl pizza’s liggen hierbij voor de hand, maar ook de met de traditionele ingrediënten gaan wraps hartstikke goed.
Bladerdeeg
Bladerdeeg biedt een unieke en verrassend knapperige bodem voor je mini-pizza’s. Het is een leuk alternatief voor als je iets anders wilt dan de gebruikelijke pizzabodem. De luchtige en boterachtige textuur van bladerdeeg zorgt voor een luxe gevoel en ook een andere smaak. Het voorbereiden van bladerdeeg voor je pizzarette is eenvoudig. Snijd het deeg in kleine cirkels en voeg je toppings toe.
Pitabroodjes
Pitabroodjes zijn een eenvoudige maar absoluut lekkere optie als pizzarette bodem. Ze bieden een mooie balans tussen dun en dik en hebben een heerlijk broodachtige textuur die goed samengaat met diverse toppings.
Je kunt de pitabroodjes heel gebruiken voor een dikkere bodem of doormidden snijden voor een dunnere variant. Ze zijn snel en makkelijk te gebruiken, waardoor je meer tijd hebt om te focussen op de toppings en het genieten van het bakken!
Bonus: Zelf Deeg Maken
Zelf pizzadeeg maken kan harstikke leuk en mindful zijn. Meng bloem, water, gist en zout om een authentiek, vers deeg te creëren. Het zelf maken van deeg geeft je volledige controle over de dikte en textuur van je pizza’s. Bekijk het onderstaande filmpje en zie hoe makkelijk het eigenlijk is om zelf te doen:
Hoewel het maken van je eigen deeg meer tijd kost (en rotzooi oplevert) wordt de inspanning wel altijd beloond met een extra smaakvolle en persoonlijke touch aan je mini pizza’s. Het is een perfecte manier om je kookvaardigheden te tonen en je gasten te imponeren met huisgemaakte creaties. Ben je nog op zoek naar een nieuwe pizzarette? Check dan hier onze top 10 beste pizzarettes van 2024.