Eat pizza, be happy.
Pizzarette Perfect logo

Wat is een pizza oven?

Dit zou algemeen bekend moeten zijn, maar we helpen je graag op weg. Een pizza oven is een oven die speciaal gemaakt is voor hoge temperaturen om pizza af te bakken. Deze temperaturen lopen op tussen de 200 en 400 graden afhankelijk van de pizza oven die je kiest. Pizza ovens zijn er in verschillende vormen en maten zoals; Bolvorming, plat, van steen of zelfs keramiek. Niet te verwarren met pizzarettes, hebben we het hier echt over de grotere pizza ovens waarmee jij die klassieke Pizza Perfect bouwt zoals je die gewend bent bij de plaatselijke Italiaan. Deze zijn vaak een stuk groter en hebben dus echt de ruimte nodig.

Hoe werkt een pizza oven?

Dit is afhankelijk wat voor type je kiest. Er zijn namelijk pizza ovens op hout, kolen en zelfs op gas. En ja, we horen je al denken. Dit heeft dus echt allemaal een andere smaak. Zo zijn er liefhebbers voor hout en de ander weer voor kolen. De echte Italiaanse toppers worden vaak gemaakt met het verwarmen van houten blokken in de oven.

Schrik niet, je hoeft niet een pizza oven van 5 bij 5 in je achtertuin neer te zetten om de juiste smaak te krijgen. Alle oven die je ziet bij de Italiaan in dorp of stad zijn vaak ook in het klein de verkrijgen. Dit betekent dus dat er kleinere stukje hout of kool in gaan. Het doel van deze materialen is om de oven zo heet mogelijk te krijgen.

Uiteraard helpt het design en het materiaal van een pizza oven hierin mee. Sommige worden veel sneller warm en sommige blijven veel langer warm. Bedenk dus goed wat het doel is van jouw pizza oven. Wil je de hele avond gaan bakken voor een groot gezelschap of is het simpel een pizza voor jou op de bank? Dan heb je wellicht geen lang warm te houden pizza oven nodig. Je kan dan bijvoorbeeld beter gaan voor een pizza oven die snel warm wordt. Op deze manier geniet jij en je gezin sneller van een overheerlijke pizza.  

Wat kost een pizza oven?

De vraag die we vaak voorbij zien komen en natuurlijk compleet afhankelijk van jouw wensen. Waar ben je naar op zoek, hoeveel man verwacht je en niet te vergeten; hoeveel ruimte heb je thuis of in de tuin? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen bij het selecteren van jouw nieuwe pizza oven. De prijzen zullen uiteenlopen van €100,- tot wel €3000,-!

Schrik niet, met die van €3000,- kan je praktisch je eigen restaurant beginnen en is wellicht net iets te voorbarig bij je eerste aankoop. Gemiddeld zal je uitkomen op de €150, a €300,- voor een nette pizza oven. Je hebt dan een vrijstaande topper die makkelijk in je achtertuin kwijt kan. Deze pizza ovens zien er ook zeer professioneel uit.

Het enige wat je nog nodig hebt is een grote kokshoed, een tomatensaus vieze witte koksbuis en een pizzaschep. De mannen kunnen het nog mooier maken door een mooie Mario snor te laten groeien. Binnen no time verbouw jij jouw huis tot een echte pizzeria in de wijk en zullen de buurtjes snel bij je aan komen kloppen.

Als tip geven we je mee; Vertel nooit hoe je je pizza maakt, waar je de spullen vandaag hebt of welk hout je gebruikt. Alles is immers het geheim van de chef en iedereen zal er gek van worden! Pizza Perfect wens je alvast een smakelijk en pas op met je vingers bij de hete pizza oven.

Hoe maak je een pizza oven schoon?

Dit is een hele brede vraag. Wat voor pizza oven heb je immers staan? uitgaande van een metalen pizza oven adviseren wij je om eerst te kijken van welk materiaal de pizza oven is. Vaak geven de leveranciers zelf al tips om het materiaal schoon te maken.

Wees altijd voorzichtig met schoonmaakmiddelen. Ondanks dat het waarschijnlijk metaal is kan het er altijd op blijven zitten. Dit heeft een negatief effect op de smaakt van je pizza’s. Vaak komt er ook een vreemde geur vrij wanneer je jouw pizza oven verwarmd.

Ook dit zal geen goed doen bij het bereiden van de pizza’s. Je wil immers een lekkere pizza geur in de tuin om iedereen te verleiden met jouw pizza bak kunsten.

Probeer eerst dus altijd gewoon lauw warmwater en een zachte spons om het vuil te verwijderen. Mocht je nog niet tevreden zijn, neem dan voor de zekerheid eerst contact op met de leverancier.

Ook interessant